Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Thursday, November 22, 2012

 FAMILY VACATION 2012: A FAMOSA MALACCA

Few weeks back me n the whole family went to A Famosa for our annual vacation together...Last year dah gi CH so this year gi dekat sket due of me yg dah sarat xboleh nak travel jauh2...ni gi Melaka pon dia nyer sakit pinggang leh tahan gak (T_T) Redha je..dgn my Ammar yg cheeky x reti duk diam..nasib ada tokma yg jaga blhla mummy n papa manja2 duk depan hehehe...We went there drove of course *gila nak naik bas* 3 kete seme n this time around tambah dgn family paman&auntyma + makja n maknoi(my mom's sisters)...Bertolak dari umah KL around 11am camtu sbb biasalah dah ramai2 ni jenuh tggu masing2 siap..reach there around 1pm camtu..just nice for check in..If you wondering v all stayed at D'Faro Villa..rumah banglo attach dgn private swimming pool...bestnyerr..ada 4 rooms n 2 bathrooms n all equipped with a/cond..satu mlm RM500 sajee..but the rate depends on public/school hols..time tu rate mahal sket la...Villa ni dlm A famosa tuh...bestla rumah ni 4 me if u guys nak g reramai..kalau g sekelamin je better duk apartment or hotel sbb murah sket...jom cekidaut gambar je..letihla nak taip lelama..

mak jerung tgh bermandi manda miahahaha...sampai2 je terus terjun pool..

round swimming petang lak
budak2 sgt happy dpt swimming...sampai tangan kaki seme kecut2 
 Ammar rilex je swimming dgn pelampong tuh...sorang2 dia je...beranai terlebih..mummy yg duk bising2 kat tepi suh naik nak g siap2 dinner
 
 time ni dah sampai..camwhore b4 d food arrive...hujan punyalah lebat n tpt mkn kat Umbai tuh penuh org tau n just our luck, sampai je v all, ada satu group ni baru blah so cepat2 rebut tempat...

mkn kat cni...oklah jgk sbb dah lapar kan seme sebat muahahaha



nyum nyumm...sedapnyee seafood..

anak bujang saya...
the aftermath...burrppp..alhamdulillah

Mlm tuh blk banglo dgn perot kekenyangan..bebudak seme xnak tdo lagik..main je n kalau x hujan renyai2 mau dorg bantai swimming lagik tuh...Ammar n Aimy nangis rengek2 nak swimming but v all buat bodo..mlm tuh tdo mmg lenalah..penat swimming siang hari tu uoollss n ditambah perut kenyang...ammar pon xtau bila dia tdo tau2 bangun pagi ada terselit kat sebelah papa n mummy!!

my hubby yg giler jogging, time cuti pon jogging...jaga stamina katanye..yelah b

kanak2 riang..

pas blk jogging terus terjun swimming pool lagik..
dah2 mandi..moh kita siap2 ye anak2 sekalian...


papa taught ammar to swim...
see...terkedek2 dia swim..gerak2kan kaki n tau2 sampai dari ujung pool ke ujung pool lagi satu...pandai anak mummy!! nanti mummy hantar belajar swim ye...
tgh tunggu manusia2 lambat bersiap...nak check out n serang bandar melaka for lunch..

but b4 check out n berambus kuar dari A Famosa tu haruslah..
 
rombongan cik kiah bergmabar kenangan..gajahnyee mak hencik hukhuk (T_T)



bergambar depan rumah org kaya thailand mana ntah dlm A Famosa ni, tau2 pastu kena halau dgn guard dia kahkahkah...kedekut nak mam...

with aisya, budak kuat sentap pastu cengeng nangis...gegirl kan camtulah...

budget retis la tuh...

babai...see u next year family vacation reramai camni...pening kepala tp we had a blast..TQ Allah

Hopefully, next year dpt chance to do it again...amin...

xoxo




No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...