Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, October 8, 2012

Update on Mummy and Baby A

Salam...this week marks 29weeks of my pregnancy..How time flies when we are not ready to face it...seriously I'm so not ready to face another contraction huhu...sakitttt...Another 2 weeks I'll meet my O&G n d doc will examine me so dat I know how I'm going to deliver my baby..either normal or another csect huhu..if csect then I boleh pilih date bila hehehe..how cool is dat rite tp when think back after the csect...I'm so scaredddd..sakit kot..I can still feel d pain after d bius no longer worked during ammar huhu....membongkok2 nak g toilet, rasa cam nak merampas nyawa(T_T)..What to do, the sake of baby, mummy do anything!! I sll berangan kan best if kaum lelaki yg rasa sakit contraction seme pindah kat dorg n kaum wanita ni tlg deliver jek hehehe...not in million years...tp hubby sll pesan ganjaran yg dpt drpd mengandungkan n melahirkan anak tuh..yelah papa...lately mummy sll sakit pinggang nak2 time pagi2 nak naik tangga kat KKSB ni..mencabar sungguh..sll semput huhu...every night papa n abg ammar will help massage mummy..well papa je abg ammar sll picit dua tiga das then sambung main tab ;p n now mummy xsabar nak beli brgn baby tp papa ckp tggu bulan disember sbb nak selongkar brg2 abg ammar dl tgk mana yg baby A blh pakai lagi then baru beli yg baru..jgn membazir papa ckp...baiklah papa!!! tp make sure sempat beli sblm baby A pop out...sian baby A, xkan seme nak pakai preloved abg Ammar...nanti2 kalau dah besar dia dpt tau, mesti kecik hati feel unwelcomed plak huhu(T_T) mummy plak yg sedih!! but seriously, byk brg ammar dl xsempat nak guna pun sbb beli byk sgt terlupa letak mana lol...hahaha...last week after mummy nyer checkup nephro kat HKL, mummy dpt MC of course n papa teman...papa even apply CRK semata2 nak teman mummy, I could no longer walk long distant..tau x, nak carik tpt parking kat HKL macam nak cari a straight guy kat gay club payahnyee...perumpaan xseswai tp camtulah kekdahnya..if dpt parking dlm HKL tu mummy rasa nak lompat2 buat chicken dance jek...so hard..so if i'm driving there alone, I had to park outside HKL near indian temple tu n then walk all d way, rasa2 dlm 2km jauhnya...just imagine me with balloning stomach terhegeh2 jln huhu...sll bila blk kaki akan membengkak...water retention doc ckp sbb tuh sll dpt MC..doc suh rest...but not last week sbb hubby drop me by the nephro then masa nak blk I just waited for him...macam ada driver...me likey+seronok!!! mcm tulah org ada masalah kesihatan ni..I had to sacrificed a lot..kadang2 rasa tension...why me??? but redha is the key...ini salah satu cara Allah nak hapuskan dosa...but Thank God during preggy baby A xde masalah yg major like diabetic or high blood pressure or low bp ke...seme normal except of my IGA nephro of course...blk dari checkup, fetch abg ammar then v all g Sogo naik LRT sbb abg ammar dah lama sebut nak naik train train...sian dia..gbr seme ada dlm tab papa, mummy xsempat nak sedut..later k!! kat Sogo sempatlah terbeli 2 pasang baju baby A sbb ada baby sale lol...kata nak tggu bulan disember hehee...mummy geram sgt so rembat 2, nasib naik LRT malas nak beli byk hehehe..abg ammar pon dpt baju jgk xpasal2 je..lol

And now mummy really addicted to drink chocolate milk brand Delite...sgt syurga if dpt minum...xsuka brand lain selain Delite..n dont know why...n susu Anmum bancuh pon dah kurang minum sbb dah muak..so I tukar ke susu coklat plak..yumyumm!!nak2 time sejuk2 kuar fridge...arghh..syurga!!Mummy harap baby A pun happy sbb dpt minum susu coklat tuh..n nanti lahir sebqagai bayi yg comel, tegap n cergas (^_^)...n last month masa wat prenatal checkup, time scan doc ckp baby A ni membesar dgn sihat, tumbesaran normal..not underweight, not overweight, air ketuban ok, pembesaran otak ok, kaki, tgn, jantung seme lengkap dah...jantina pon dah showed a little bit w/pon d doc still unsure sbb baby A still nak sorok...it's all doesnt matter coz as long as u healthy, mummy n papa happy (^_^)
Abg Ammar now sgt suka kiss my tummy n ckp kishh baby...seee..dia pon dah start sayang baby A..sometimes, rasa sgt bahagia when dia penat2 main2 toy then dtg dekat mummy n hug me n then kiss my tummy...he always do that....such heaven feeling!! Abg ammar will love u so much when u are born...nanti main sama2 ye..jgn gaduh2..love both of u..my Double A...muahhh


Nukilan ikhlas,
Mummy@4.14pm


xoxo

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...