Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Thursday, May 17, 2012

Biopsy Thingy...

I should write it ages ago but I just couldnt get the time and psyche myself to write it...I been hospitalised for 3days to undergoing my biopsy months ago..You can check out on my previous post if you wanna know what is biopsy??? well, in theory yes, I know how they going to do it but actually, no one explain to me it's going to be deeply hurt me physically and emotionally (T_T)...anyway, I was scheduled to check in one day early so that they can monitor me..I warded at nephro ward second class due to 1st class ward yg penuh..tu pun, I ni consider lucky gak dpt katil huhu..mmg sgt ramai org warded here...on the 1st day tu they just monitor my blood pressure, check on my urine n took some blood for test thingy I guess..nothing much..i get to know lots of people n im d youngest among all hahaha..muda lagik dah byk penyakitkan (T_T)



this book keep me company thru out 3days here..

thats my lunch..tasteless huhu

thats me n my aunty yg sempat visit..tq makja!! time ni dah tukar uniform utk prepare ke operation room...nervous tp still senyum

my biopsy conducted by dr.cristopher (kalau xsilap nama)..it was a quick procedure, around 15 minutes done but the pain (T_T)...enough said, i cried...cengeng kan bak kata org jawa huhu..but really mmg sakit *sape cakap x sakit mmg tipu*..n after dat I have to lie down still, x boleh bergerak2 4 bout 6 hours utk avoid bleeding..yelah, kan biopsy ni procedure amik sikit sample tisu kidney so dah usik bhgn dalaman badan ni sbb tu x blh gerak n buat keje lasak2 takut bleeding huhu...time ni mmg ingat Allah je..berdoa semoga semua selamat...within these hours, my hubby stood by me well mebi not really stood *sbb dia tggu kat luar hehehe* tp dia mmg jaga n suap makan, minum..treat me like baby..


after 6 hours baru boleh gerak then I went to toilet to pee..oh lupa nak bgtau, ada 3 botol urine sample doctor nak...1st bottle tu pee yg 1st n setiap kali pee lagi kena masuk dlm botol sampai cukup 3 tuh...

after I dah siap gi toilet barulah hubby blk..masa tu around 10pm, hubby yg dtg dari pagi mmg berumah tangga kat cni tggu I...thanx b, 4 ur support!!


I met such a wonderful friends kat dlm ward..even seme dah pangkat makcik2 n some pangkat my nenek pun...I insaf masuk dlm ward ni sbb kita dpt tgk org yg ada pykt lebih dahsyat dari kita kat cni n I keep complaining bout mine (T_T)...ada yg kaki dah xde tp still happy bergurau senda macam xde apa2 yg berlaku...I dpt rasakan aura positif dlm diri masing2 w/pon some of them dah thp kronik...


 borak2 kosong di malam hari...masing2 xdpt nak tdo haha

esoknya, time doctor round ward pagi n ckp well, u blh dissmiss hari ni yeay\\(^_^)//....rasa nak lompat2..tp kena tggu tghari jgk baru kuar sbb nak uruskan seme procedure n all..I dpt MC seminggu, doc suh rest kat rumah, no lifting heavy object n no heavy exercising *never compain on dat definitely haha* for at least 2 weeks...n reschedule my appoinment another 3 weeks...


bye bye kawan2 ward nephro plus all the nurses yg melayan I dgn baik selama duk cni..jasamu akan dikenang...


my last breakfast yg x abis mkn pon huhu..xsedap


my last lunch..I mkn buah je, skip everything huhu..berlagak sbb nak blk dah kan hehehe

this makcik inspired me so much to be strong n redha dlm stp ketentuan Allah tsk tsk...(T_T)..


bye2 all...muah..





updated: my result is out...check here for more


P/s : I took some times to accept all this *dats why post ni dah berbulan hang kat inbox tp x publish*..now I redha dgn segala ketentuannya..Allah nak uji sebegini sbb Dia masih sayangkan sy n nak hapuskan dosa2 kecil sy yg lampau..amin....Aku redha Ya Allah!! I just wanna stay positive n keep strong...alhamdulillah I tau benda ni awal sbb masih boleh control dgn ubat..kalau tau let say 10 years from now might be my kidney dah rosak teruk time tuh...pray 4 me peeps...

1 comment:

  1. Setiap yang berlaku tu pasti ada hikmahNya yang tersembunyi. Bersabarlah sahabatku, semoga Allah merahmati dirimu selalu :-) Take Care~

    ReplyDelete

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...