Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Friday, July 13, 2012

I'm back..

Sorry for my absence this couple of years months..I have my own reason why I'm so LAZY to blog here...one of the MAIN REASON is....

 yup..I'm pregnant!!

rasa2 kawan kat FB n twitter dah tau pasal ni hahaha...ni sbb I malas sgt nak blog..I started to feel weird bulan 5 aritu sbb selalu muntah2 n perut cam ada gas je...tapi pening xde pon so I thought maybe sbb salah makan ke apa...One day b4 kena g kursus PPK kat JB, I went to klinik to get medicine n doc tu x tanye pon wether i'm preggy ke apa just dia bg ubat tahan muntah, tahan sakit n buang gas..dats all..dah mkn tu pun xjalan..so just imagine spjg duk kursus kat JB I'm feeling weird..asyik n muntah je, n xtahan bau yg strong eg: perfume, bau badan org, bau masakan n etc...pelik!! I never experienceed dat before...n I baru noticed yg I miss a mont of my period *I ni jenis org yg jarang catat bila period* haha gila pemalas..so main agak2 je...
My rumet time tuh ada jgk guess "eh,entah2 akak ni pregnant x' but being me, I xberapa nak amik pusing, xterlintas pun yg I akan preggy coz I'm not ready!!

But siapalah saya nak lawan ketentuan Allah...Disebabkan xpuas hati sbb dlm sebulan tu I asyik muntah2 je n feeling weird, maka terus gi Watson n beli pregnancy test kid..n tada.....two lines!!! Hubby la org yg paling happy...n me...I was shocked, not ready tsk tsk....if you guys know, with my condition IGA nephro ni, ada byk complication yg boleh jadi 2wards me n baby...I consulted my doc at HKL, n dia immediately ask me to stop taking d med I'm on since it will affect d baby...Ya Allah, I hope d baby is fine..lama jgk I mkn ubat ni time preggy sbb xtau yg I ni pregnant (T_T)..there's nothing d doc can do since I'm pregnant, just monitor me n baby...selang 2 mggu sekali, I lah pelawat tetap HKL di unit nephro tu..apa saja utk baby yg mummy syg ni...yg buat I sedih lagik, doc tu ckp yg dia xgalakkan I pregnant since my condition ni boleh membahayakan diri sendiri n anak pon boleh affect (T_T)...xpelah..maybe this is my last pregnancy n I nak buat yg sebaik mungkin..

hi..peace ya'll...I'm soon to be big brother yeay!!!

my ambition for d time being: nak khatam Quran...last khatam Quram masa peknenkan Ammar ;p
*my Ammar took d pic using my hp* Ammar mmg gila gadget, suka sgt main dgn camera n tab tp plg suka tangkap gambar org...not bad for 2yo rite!!


p/s - Please pray for my baby n me...selamatlah seme hendaknya...amin!!! btw..I'm in my 16w 4d..n my edd is Christmas eve 24/12/2012(insya'allah)


xoxo



2 comments:

  1. Alhamdulillah...tahniah tahniah tahniah! semoga semuanya selamat. :-)

    ReplyDelete
  2. TAHNIAH kak Yana... Alhamdulillah~ rezeki3

    ReplyDelete

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...