Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, August 15, 2011

Not even a single sorry...wtf #@&%@!#



my bros infront of Al-rawsha Kg.Pandan

Last Saturday..we managed to have another berbuka puasa together (the whole family -ayah,mama,siblings n aunty) at Al-Rawsha Kg.Pandan..I made reservation a week before under ala carte but still we were given buffet table (T_T) after a few words with the person incharge then we're given another table at ala carte which is situated at 2nd floor..still I can sabar because of puasa kan!!! Then go another problems..we sitting at about 10 minutes and nobody came to our table to take orders..I call waitress/waiter a few times but masing2 buat dek je n said sekejap ye or wait or simply walk away without even look at us..I can still sabar...inilah dugaan puasa for me..Alhamdulillah, one person came to me after 10 times we calling for them to take order and time tu kul 6.55pm mind u..lagi berapa minit je nak azan maghrib...dlm hati ckp gak"sempat ke our order ni siap" (T_T)..my mom even said to the waiter, if makanan xsampai dulu pun xpe, atleast bring our water first...alhamdulillah, rezeki bulan Ramadhan mmg dptla kami bbuka dgn air dl b4 makanan sampai a few minutes later...fuhh..
 ammar cranky sbb lama sgt tggu order (T_T)

my menu: chicken mandy(RM20)+watermelon juice(RM10)

ayares -minced meat with lebanese bread (RM17)

grilled chicken something ..x hengat dah nama RM20

n adalah a few food x sempat nak snap..despite of the expensive food but the service is zero..nada..mmgla the food is yummy but kalau service cam hampasgas, mmg dlm masa terdekat ni kitorg xkan gi lagi..better gi mkn arab kat saba je or d'arab cafe kat s.alam nun...

and ok seme yg terjadi tu I ni masih mampu sabar lagi..xde pun sampai nak marah2 ke apa sbb yelah kan dugaan Ramadhan...

but...ada peristiwa yg nak jadikan I ni mcm mak super saiya *watch dragonball then u know*

otw nak ke kereta...siap leh gelak2 senyum2 lagik despite all the bad service we had(T_T)

x -our car / gambar tanduk x berapa jadi tuh- perempuan sihir nye car...sowy cam hampeh melukis..lebih kurangla yer..yg hitam2 tuh seme cars..ada byk sebenarnya lebih 20 kete kat ctu..
so our car kena block dgn keter ppuan sihir tuh..how I know ppuan sihir??? sbb I confront her after 45minutes waiting and after 2 times announcement has been made thru the PA system at al-rawsha...betapa la xde otak..if lets say, adalah org kat kete2 ujunng tuh nak kuar sbb kes2 emergency like nak beranak or ada kematian ke then how??? kena tggu u sudah mkn la ye...dah tau awak tuh block kete org so x reti2 ke mkn cepat2 n alihkan ur cark somewhere else...n that women is muslim..n as a muslim u should know..menyakiti n menyusahkan org tuh hukumnya apa ye????..n disebabkan u jugaklah my parents xsempat pi terawih (T_T) so after confront her this is sedikit sebanyak yg I sound her..

Me: assalamualaikum puan...*see, sgt sopan kan bg salam*
her: yes *x jawab salam- I fikir baik je mebi sbb dia xdgr*
Me: puan, sy ni dah dekat 45 minutes tggu puan alih kete, puan xdgr ke announcement dah buat 2 kali dah
       *dlm hati nak gak dgr bilalah ppuan ni nak mtk maaf *
Her: I xdgr pun *sambil2 check henbeg n betul2kan mirror depan*
Me: *dah start rasa bunga2 angin tuh* puan, u tau x u dah menyusahkan bukan je sy ni but a few people yg nak kuar dari tadi xdpt disebabkan u parking camni..
Her; *try nak butt in* dgr dulu I nak ckp &@&#..
Me: No, u listen here ye puan*dlm nada yg plg sopan sedaya diri*..u puasa, I pun puasa, u muslim, I pun muslim, then u should know what u do is wrong..even u ada case emergency pun *which likely happen la kan..nak mkn sbb lapar is not emergency*...I ni dgn ada anak kecil dlm kete yg dah cranky2 dah sbb lama sgt tggu, plus..u bukan je menyusahkan kami sekeluarga but dgn org2 ramai yg tggu u dlm kete dari tadi tau...kalau u berada in our shoes, then how do u feel??? buat dosa dgn Allah,boleh minta maaf terus denganNya but kalau dgn manusia..(.renung2kan dan selamat beramal*okeh fine yg ni I tokok tambah*)

I terus blah je pas ckp ayat mkn dalam tuh..huh..xkoser nak tgk dah muka dia yg still rasa apa yg dia buat tu tak salah.....tiada sebarang kekesalan pun..that's why la x cakap maaf!!! so kawan2 yg disayangi susah ke nak ckp maaf/sorry kalau dah terang2 mmg u dah buat satu kesalahan...so di sini, I nak menyeru semua yg happen to read this post, pls simply say sorry if u done sthing that hurt people..like I said earlier, buat dosa dgn Allah, boleh direct minta maaf denganNya but if dgn manusia...kalau u xnak gak mintak maaf then sampai akhiratla dosa u tu dibawa tau!! n plus..dont simply park ur car/do not block other's car eventho u ada emergency camne pun *like in my case, I dont think mentedarah buffet tuh consider as emergency* gggrrrrr..

But still, I sabar..spjg I ckp dgn that makcik *I rasa umur ala2 40an* I bg salam n address her as puan..xdelah panggil ppuan sihir ke/xguna ke apa sbb I ni xpernah diajar utk berckp kurang ajar esp dgn org yg berumur ni..my parents taught me well...n I x sampai tahap nak bang into her car ke pancitkan tayar ke eventho kalau ikutkan perasaan mmg nak je buat but still SABAR...mmg penuh dugaan berpuasa pada hari itu...

p/s- alhamdulillah, the next morning Allah permudahkan everything for us, carik parking sgt senang kat Jln TAR eventho jammed giler..kitorg senang je dpt parking..plus murah lak tuh...rezeki...sbb xsuka nyusahkan org lain...I anggap ianya rezeki gak sbb bukan senang nak dpt parking kat Jln TAR time hari2 perayaan ni nak2 lak masa sampai tuh dah tghari...alhamdulillah

the end

xoxo



2 comments:

  1. wahhhh..... akak nih btol2 dpt bersabar. congrats! klu sy la kn... sy calarkn jer kereta puan tuh. bia padan muka.. wahahaharrr.. lgpon kn dah gelap, baru dia tau langit tu tinggi ke rendah (tanduk setan muncul kt dahi). thumbs up di atas kesabaran akak.

    tulah kn.. klu kita wat baik kt org, kita akn dbalas baik, klu sebaliknya, begitu jugalah kita akn dibalas. ^ ^Y

    ReplyDelete
  2. ehem..sejak dah meningkat matang ni *still xnak ngaku tua heheh cough!!!* akak dah makin sabar rasanya...no point nak gaduh2, bertekak bagai..n calarkan/pancitkan kete tuh keje org x bertamadun bagi akak...selagi boleh sabar then sabar..byk kebaikan kita akan dpt kalau kita ni sabar..sabarkan sebhgn drpd iman (^_^)v...renung2kan dan selamat beramal...

    ReplyDelete

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...