Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, June 27, 2011

balik kampung

*huhu..post yg dah lama tertangguh2 asyik letak kat inbox..at last dpt publish yeay to mummy!!!*


The journey took place about 9 hours s/thing....can u believe it? I'm surviving yeay!!! 9hours+++ on the road with my hyper active 1 year old boy \\(^_^)//..big achievement to me n hubby..btw me n hubby gilir2 drove the car n jaga ammar yg x boleh duduk diam dlm kete ni..dia diam time tidur je -________-" huh... how my SIL can do it with her 4 boys??? mmg superwoman la my SIL...it was nice to going back to my hubby's hometown nun jauh di Kg.Lapan Kotak Besut Tganu tuh..last time bllk Ammar still a tiny baby..xboleh merangkak or berjalan now...berlari pun dah boleh heheheh...

otw ke besut..recharge dulu..
we reach there about 6pm ++ after stop here n there to mkn/change diapers/solat/change diaper again etc etc dah ada anak ni mmg byk tpt kena stop (-_-)'' barulah sampai..we were greet by my MIL yg dari pagi xsabar2 nak jumpa ammar hehehe

ktorg mmg flat giler mlm tuh..at 9am seme dah nak lurus2kan pinggang atas toto bentang depan TV *xboleh nak tdo katil sbb takut ammar jatuh katil* katil kat besut ni tinggi ya rabbi so better still tidur atas toto je kat luar n pasang kelambu sbb takut nyamuk masuk gigit pipi gebu ammar hehehe..but turned out nyamuk masuk gak *ntah celah mana dorg dpt boloskan diri cis!!*

2nd day bangun haruslah awal...I kan menantu kesayangan hahah *perasan* I prepared bfast today..nasi goreng kampung..I used cili padi yg freshly petik dari my MIL pokok cili..mmg yummy tau cili padi yg fresh..lawan pula dgn teh o panas..mmg kaw..pagi2 sejuk ni sbb hujan renyai2...around 10pm baru dpt mandikan ammar sbb nak mandikan awal2 kesian sejuk bangat!!! 2nd day, nothing much we do, just lazying around..watch TV, berborak2 dgn sedara mara je..n sbg menantu kesayangan lagi, haruslah daku take over dapur for bfast,lunch n dinner semenyee Cheff Reenajoe akak mummy ammar yg buat hahahah

oh yes..we went to La Hotspring on the 3rd day we were there...ada kolam air panas kat atas bukit n bawahnye mengalir air sungai yg sejukkk..maha suci Allah...macam mana air panas n sejuk tu boleh berada dlm satu tempat yg sama..tskk tskk..karya yg maha agung!!

picnic with my MIL,SIL(kakngah) n nenek hubby
lunch menu: homemade spaghetti special  heheh
nenek@mak n my SIL/kakngah
kolam air panas - ammar  lompat2 nak masukkan kaki dia dlm tuh..pas masuk terus xnak dah sbb super hott..
tgk my MIL n mak rendam kaki, terus I nak jgk
huhu..super hot at first but lama2 sket ok...tips is pas u rendam tu kaki jgn gerak2 duk dediam jek
kolam air panas..mmg xtahan nak rendam kaki lama2 but tgk org kat hujung tuh..rilex je rendam dgn badan2 sekali huhu
(^_^)v peace  ya'll..pas rendam kaki terus mandi manda kat sungai yg sejukkk..


 kat belah atas tu kolam air panas n belah bawah ni air punyalah sejukk..





punyalah sejuk but ammar mandi rilex je...siap nangis2 papa dukung naik (-_-)"

see how cheeky he looks...

ammar reallyyyy enjoyed picnic here..so if any of u ada kelapangan..why dont u come up here for  picnic..dpt gak rendam kaki kat hotspring tuh..lega otot2 tau!!! kaki lenguh2 pun terus baik


on the 4th day, we went to pekan jertih n kawasan sekitar je sbb nak beli brg2 (kopok lekor n segala keropok la) sbb nak bg kat sedara mara KL, kawan2 n jiran tetangga sebelah menyebelah je kot..n arini gak our friend from upm nak dtg umah so haruslah masak sedap2..tetamu dtg dari jauh ni...


sapo kenal pakcik yg sdg bz bertelefon tuh??? yes yes..'uncle chock' with the xtra pounds hehehe..chock ko sama size dgn aku skrg hahahah..btw..he still single n available..ada yg nak berkenalan x?? meh pm I...

muka cheeky nak mintak kiss kiss

nak share rahsia...
meh dekat meh...I xpandai sgt naik beskal huhu..xreti guna brake tangan tuh (T_T) sedih bukan??

with mak@hubby's nenek

kemain laju lariksss..



so..this is where mr.hubby dibesarkan..mmg kampung boy!!!


So that's all I guess..on the 4th tu byk duk bersiar2 kat kawasan umah jek..bawak ammar tgk bendang, tgk kambing, lembu etc *cian anak mummy xpernah tgk* jakun je muka tgk seme binatang2 tuh hehehe...

on the 5th, we going back to our home sweet home@KL..hopefully dpt blk kampung lagik b4 raya ni...

p/s- oh yes,btw...diz year giliran raya kat besut (^_^) can't wait...


xoxo

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...