Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Friday, April 1, 2011

Based on my personal exp

(Jgn baca kalau anda seorg penghidap darah tinggi, diabetes, ibu mengandung n seorang yg penakut huhu)

salam semua..citer ni based on my personal exp...I dah submit this story here but kalau malas nak click kat sana u can read here:

 signboard ke kem xxx tuh..

exp ni terjadi pada diri sendiri last week masa temankan my hubby pi melawat student yg tgh hadiri kem sahsiah diri ke kem apakebenda namanya dah lupa tapi kem ni untuk bebudak sekolah menengah tpt hubby I keje *dia cikgu sekolah kat tg.karang* tapi kem ni nama tempat Kem XXX Kuala S’gor…dia mintak temankan ke sana sbb dah mlm n I bosan duk umah ok jelah..tapi I ckp kat dia blh x stop jap kat Tesco nak beli brg2 dapur…sebelum kuar umah tuh dlm kul 8pm lebih, kitorg stop kat Tesco Kuala S’gor untuk beli brg2 dapur n etc. Mmg biasa pas gaji kuar *org gomen gaji 24hb dah kuar* mmg tpt nilah tpt tumpuan untuk membeli brg2 dapur tuh..biasalah dah duk shopping mopping lupa terus masa..dekat kul 11pm gak tgk jam n org Tesco pun cam dah announce2 suh cpt2 la berambus *xdelah kasar camni ye huhu* tp faham2 jelah dorg pun nak blk umah gak…sepatutnya husband I kene keje spjg wiken tuh kat sana(kat kem tuh)..biasalah cikgu mmg wiken pun kena keje so mlm tuh dia mintak excuse xnak tdo sana tu yg mlm2 pun nak dtg jengah student gak tuh…

after shopping tuh straight ke sana Kem XXX..mmg x rasa apa2 pun pada awalnyee..drive ke sana xdelah jauh mana which is amik masa dlm 10 minute je drive dari Tesco tuh kitorg dgr radio Hotfm pasang2 lagu best2 plak mlm tuh..layan jap…I sengaja naikkan volume tuh bg hilang rasa takut..nak dikatakan dah mlm kan so byk kerete2 n moto2 dah berkurangan otw ke kem tuh n hubby I ni blh plak sesat2 nak masuk ke kem tuh padahal dah byk kali kot ke sana..I sangka baik jelah mebi sbb mlm dia x perasan jln..menonong je dia bwk kete terus je smpi jln mati..berpusing2 kitorg nak carik jln kuar..suasana kat lorong ni mmg seram ah…dgn pokok2 yg besar spjgg jln mmg blh mengundah takut sendiri..suasana mmg creepy..kalau producer movie seram nampak mmg blh wat lokasi pgambaran citer antu dorg…ni jln dekat dgn bkt melawati..sape2 yg pernah pergi sana mesti tau kan camne suasananyer time mlm2…


ok akhirnya sampai gak kitorg kat kem ni..oh ye..lupa nak bgtau suasana time ni hujan je dari kul 8pm smpi dah dekat 11pm lbh ujan still x reda lagik kat daerah kuala sgor tuh..so hubby parking kete dekat dgn pokok n membelakangkan dewan tpt student tgh ceramah tuh..sampai je kat sana tgk berderet kete cikgu2 dah ada..hubby ajak I kuar sekali tp cam malas plak yelah kan hujan n malaslah nak redah lecak2 lagi kan so I duk dlm kete sambil dgr lagu2 dlm radio n belek2 pamplet tesco yg sempat dirembat tadik..depan I padang yg luaslah gak..kem ni kawasannyer besar n dah mlm kan ditambah dgn hujan mmg x berapa clear nak tgk luar…dlm duk dgr2 lagu tuh tetiba jek bulu roma I  meremang..xtau sbb apa n siaran radio pun cam ala2 kurang/terganggu je then I terus off n dgr bunyik hujan jek..dari samar2 tuh I nampak macam ada org nun jauh kat padang tuh.berjalan cam sgt laju cam melayang jek n tiba2 I tergamam..dlm hati  ckp mana dtg org mlm2 buta ni..mebi org kem x tp mustahil sbb kat sana bukan kawasan chalet or asrama huhu..time tuh mmg dah x ingat apa2 dah..baca ayat kursi pun dah tunggang langgang tau..dlm hati doa cepatlah laki aku blk huhu..I terus capai h/p n call tp my hubbby said tggu jap..dia ada discussion sket…I dah start xsedap hati dah.. n suddenly I nampak kelibat s/body berdiri tercegat dari side mirror kete..nampak samar2 je sbb mlm kan n ditambah hujan lagik… at 1st i thought my hubby la but bile I toleh siyes xde sape pun huhu (T_T)..kalau seme org di tempat I apa u all buat..

 
I mmg try baca kursi n xtau knp I asyik baca tunggang langgang jek..nak larik masuk dewan tuh, kaki I cam digam je mmg x blh wat apa2 n I terus pejam mata n mintak smg diselamatkan Allah n kalau blh mmg x nak tgk makhluk tuh dari dekat sbb I ingat org2 tua pesan kalau nampak sthing@antu@iblis tu jauh maknanya diorg dah dekat dah tu yg lagik takut tuh huhu..I mmg pejam mata n menggigil2 takut xtau brp lama smpi my hubby dtg n terkejut tgk I yg dah pucat lesi.
siyes..pastu i mmg diam je w/pon hubby asyik tanya I ok ke x..my hubby pun pelik sbb biasa I mmg ckp non stop nyer..I still rasa ada someone perhatikan I je smpi kitorg kuar dari kem tuh then baru rasa tenang sket huhu…selama ni dgr citer org jek tp bile dah alami sendiri w/pon xnampak dgn jelas tetapi perasaan takut tuh susah nak gambarkan.and  biler I sampai umah terus pi amik air sbyg n solat bagi hati tenang sket dari terkejut tuh..mlm tuh mmg I x blh tdo n paksa hubby ajak berbual smpi pagi huhu..alhamdulillah, xde perkara2 pelik lagi yg terjadi pastu..I x demam ke apa ke kan…ada yg I dgr pas nampak antu terus demam berminggu kan..thanx god it didnt happen to me…alhamdulillah..pasni mmg xnak teman hubby pi sbrg xtvt kalau dah mlm2 tuh..duk umah jaga anak lagi baik huuhu

p/s 1-nasib baik xbawak baby sekalik kalau x mau pengsan dia nangis..yelah kan budak kecik ni blh nampak benda2 yg kite x blh nampak

p/s 2-TQ kakred sbb siarkan citer ni under Guest Writer

sekian

x0x0

3 comments:

  1. Salam...mungkin ada sesuatu yg cuba diperlihatkan atau sebagai pesanan/amaran. Manusia tidak dapat melihat jin dan benda2 halus tetapi adakalanya dgn izinNya diperlihatkan sebagai suatu pesanan/amaran.

    Ape2pun perbanyakkan membaca ayat2 al-Quran.

    ReplyDelete
  2. huh seram la nak2 duk sorg2 dlm kete...kalo ida pun mau pucat lesi dibuatnya...

    ReplyDelete
  3. abang long; ya mungkin betul apa yg dikatakan..I hope I'll never exp that ever in d future..or if terjadi juga sy sepatutnya lebih tenang n ingat Allah byk2...

    ieda: huhu (T_T) ye ieda it was creepy..

    ReplyDelete

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...