Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Wednesday, September 1, 2010

Wiken yg besh..

weee...wiken mmg sgt besh bersama family terchenta...dgn baby ammar n hubbyku plus mama,ayah n my siblings..blk KL la yg besh sbb dpt bersama keluarga tersayang...sy sgt sukaaa!!! nak citer mmg pjg(malas nak type huhuhu) so sy susun ikut kronologi

Sabtu: 28 August 2010
blk kampung di banting..yeay!! sgt besh dpt berbuka puasa secara berjemaah..lauk2 yg besh..ada ikan bakar,laksa,lauk2 yg sedap, kuih muih,sup tulang n etc(x hengat dah sbb byk sgt)...mmg byk la smpi seme yg dtg boleh bungkus2 bwk blk lagik..sy suka suasana di banting maybe sbb sy dibesarkan kat cni smpi umur 12thn baru pindah KL n sedara mara ramai...pas mkn n solat, kitorg duduk berborak2 smpi la baby ammar dah rengek2 nak blk heheh...cian ammar da rimas ek..umah mcm nak tercabut dah sbb bebudak bising main2 mercun la(padahal raya lambat lagik)..nasib ammar bg kerjasama so mummy n papa blh mkn dgn tenang hehehe..

Ahad: 29 August 2010
kat KL dah..kitorg blk dulu, mama n ayah stay kat kg lagik..so arini saya tunjuk skill masak di dapur..bukan masak utk hubby je tp utk adik n abg sy..masak simple je..kari ayam, sotong goreng kunyit n brocolli goreng...nasib baik adik n abg x complain(dorg neh susah sket nk mkn yg bukan mama sy masak so dorg x complain tu pun dah syukur dah ngehhehehe) hubby sy senang sket sbb dia x pernah complain sy masak..kurang garam ke apa ke..telan je cam piranha...senang!!

Isnin: 30 August 2010
Saya n hubby cuti arini so saya kuar shopping dgn baby ammar n hubby..xjauh pun kat JJ Maluri je..baru je nak pilih2 handbag, ammar dah start cranky dah huhuuu(T_T) aiyooo...tata handbagku...kitorg terus blk..dulu waktu masih single mingle,bila dgr ada bebudak nangis kat shopping complex sy mmg xsuka n ckp kat hati(x payahla ko bwk ank ko gi shopping moping neh, duk umah jaga anak je) tp skrg biler dah ada anak sendiri sy dgn automaticnyer akan terasa sendiri if anak sy nangis n cranky~takut org len pun fikir cam sy dulu weh..huhuu so blk jelah..pastu berbuka harini di umah kakak iparku di puchong(cuti masak lagi yeay!!!)...jumpa my bff jupa..dia bg kad jemputan kawen..dia mmg dengki xnak org dtg umah sbb wat majlis kawen time raya2 neh..huhuu..mmglah mak x boleh gi nyah...tahun ni giliran raya di banting..alahai rasa terkilan pulak x dpt gi..yelah..jupa ni dulu rumet saya selama beberapa tahun kat upm...siyes..rasa sgt terkilan xdpt gi (dahlah azah n fahmi kawen dl xdpt gi jgk sbb dalam pantang huhuhu)

Selasa: 31 August 2010
MERDEKA!!!..kalau tanya erti kemerdekaan pada sy utk thn ni..ada sikit len dari thn lepas(aku nyer pengertian pasal merdeka ni berubah setiap tahun) Tahun ni pengertian kemerdekaan bagi saya adalah biler dapat kuar shopping tanpa anak n suami hehehe (kedengaran agak kejam kannn) tapi kalau u olls dah ada laki n anak nanti baru dpt rasa..sometimes as a woman we need a 'me' time jgk!!!! xdpt gi spa gi shopping therapy pon da cukup..weee..suker suker..hari ni gak saya spent masa dgn ammar..cium dia cukup2 sbb esoknya nak berpisah dah huuuhhuu..utk iftar saya tolong mak saya masak lemak cili api rebung n udang(sedapnyee)..saya goreng sayur je n ikan hehehe...

tu jelah kot yg termampu sy ingat n rajin nak type...mood skrg fikir nak cuti raya je..next wik sy start cuti raya 2 minggu..amik kau..puas hati cuti lelama..nak beraya sakanlah konon2nya..n nak pakaikan ammar baju raya biar dia hencem di hari raya(kes nak collect duit raya neh utk ammar)

sekian
xoxo   

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...