Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Thursday, September 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri semua

Dah nak masuk Syawal yg ketujuh tapi baru dpt hapdet post raya neh..yelah ai kan beraya di banting so tenet access xde kat umah sana huhuhu..so kena tggu bkl KL dulu baru blh hapdet n sampai KL je bukan blh terus blh ngadap comp sbb kena tggu turn la..n plus kena biar ammar bg kerjasama dl baru blh men tenet n hapdet tanpa gangguan..baru rasa lapang sket..huhuhu..camtulah dah jadi mak org ni apa2 pun..anak diutamakan n hubby also (marah laki ai kalau lupa dia)...kalau dikutkan dari hari Rabu (8 Sept) lagi, aku dah blk Banting..so masak memasak semua buat kat sana..beraya di rumah baru hehehe..xdelah baru sbb dah beli 2 thn lebih tp x penah lagi beraya kat umah neh...so ai hapdet ikut turutan hari..senang sket nak baca kan kan kan...(^_^)

Rabu (8 Sept)
Sampai di Banting after berbuka puasa..Celebrated my hubby's bday..yeay!!! happy 27th bday dear...sonok kan dpt potong kek sama dgn ammar...ai belikan my hunnybunny kek secret recipe  perisa choc indulgence..my mum n adik2 yg len kenyang lagik so ai n hubby je mkn..sedap2..ammar pun berbuih je main air liur(abislah rambut ai gugur huhuu) cam nak mkn kek jugak..isy..blm boleh mkn lagi sayang..tggu besar sket

Khamis (9 sept)
Gi beli brg2 nak masak rendang` tambah2 mana yg patut sbb da beli siap2 dari KL tp ada yg mmg nak beli kat banting cam ayam n santan tu..turn out org beratur sgt pjg kat kedai santan tu huhuu..jenuh tggu giliran..barg2 kt cni jauh mahal dari KL ~ that's wat mom's said...next time beli je kat KL terus..senang..sepanjang petang tu siapkan masak rendang ayam, daging, kuah kacang n ketupat(ayah anyam sendiri tau)..my hubby try nak belajar tapi hampesss x menjadi hehehe..ingat senang ke menganyam ketupat..anyam ketupat tu senang iaitu mengumpat LOL...tp ai pun xpandai gak hehehehe (*_^)..so hari ni berbuka puasa terakhir(sedihnyee..sempat ke lagi nak berjumpa ramadhan thn hadapan)..berbuka puasa dgn menu hari raya la...siap beli lemang lagik 4 batang tp x sempat raya dah yelek...nada.. finish...ramai plak yg tumpang berbuka puasa sama2 arini...so meriahlah umah walaupun belum raya lagik heheh..siap main mercun lagik pas berbuka tuh...sonoknyee..esok nak raya..ammar pun happy je tgk sedara mara dia yg len tu main2 bunga api..nanti ur turn ye ammar

Jumaat (10 Sept)
Yeay!!! raya 1 Syawal..seawal pukul 6.30 am dah bgn sbb ai ada alarm semulajadi iaitu ammar yg kejut dgn rengekan n bau macam macam sedap dia tu..sedapnyee cium ammar, n ammar terus gelak2 je tgk mummy...ah...such a nice feeling tho...bangun pagi, ammar ada kat sebelah diapit dgn papa kan ammar?? bgn je jerang air n kemas apa2 yg patut..xdpt gi solat raya sbb nak jaga ammar..pas mandikan ammar, baru ai mandi..serba oren kami sekeluarga tahun ni..senang nak kenalpasti dari jauh..hehheheh..keluarga si oren..hari ni just pusing2 banting je beraya sampai ke malam..ammar menangis2 n cranky hehehe..cian ammar

 family oren...

ammar ttdo tggu org blk solat raya

1st raya sedondon oren

Sabtu(11 Sept)
2 syawal..hari ni gi beraya jauh sket..beraya ke seremban, umah nenek belah ayah pastu gi umah adik beradik ayah kat sekitar seremban n gi tampin..umah atuk sedara tapi dukacita sket sbb xdpt jumpa sbb on time kitorg sampai tuh, dia baru je kuar beraya ke kuantan huhuu..xdpt la nak jumpa..xde rezeki nak jumpa..yelah, sepatutnya kol dl kan...xpelah..next time je..

Ammar n tokma sedondon biru

Mummy Love Ammar + Papa

Ammar kelihatan agak malu2 di situ (*_^)

Ahad(12 Sept)
3 Syawal...pas dah beraya jauh semalam..arini kitorg meneruskan operasi raya di sekitar banting...10 buah umah diserang..n just imagine berapa byk air+kuih2 raya+lemang ketupat+nasi impit+sate n seangkatan dgnnyee telah ai telan huhuuh..lemak berapa byk ai dah amik arini dah lost count..abislah dietku (T_T)

Antara rumah yang telah diserang

sukeeenya Ammar....dia sgt gembira beraya thn ni

Tu jelah kot yg boleh diceritakan..sampai hari ke3 je sbb hari ke4 ramai yg dah start keje (ayah n abg) n my hubby plak blk ke besut(me n ammar kena tggal) reason is sbb nak bwk blk kete kakngah(dia belajar kat sabah skrg~ x boleh letak kat besut time hujung2 thn selalu banjir) so xkan ai n ammar nak blk raya naik bas...naik kete pun dia xsuka..naik bas apatah lagi..mau merung spjg perjalanan n ganggu passenger lain huhuhu...xpelah raya haji nanti insya'allah kitorg akan blk besut sbb nak wat akikah ammar..tokmi blh tgk cucunya puas2 (^_^)...Duit raya Ammar mmg masyuk la tahun ni...pas raya ni..dia lebih kaya drpd mummy n papa yg dah kekeringan (T_T)...Meh mummy simpan kat tabung haji kay...Ammar..we love u so much...

 Ustaz Ammar al hafiz (mudah2an...amin)

xoxo

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...