Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, September 6, 2010

Check up Ammar yg ketiga

Hari ni dgn gigihnye bgn awal sbb nak bwk Ammar gi check up n cucuk kat klinik..Sebenarnya mmg la awal sbb bgn bersahur tapi cam biasa la pas solat subuh tgk ammar tdo so mummy pun tdo gak hehehe..papa pun join sekali..last2 tiga beranak tdo walhal planning awal xnak tdo sampai pagi konon2 nanti cepat gi klinik cepatlah balik..last2 kul 7.50am baru bgn tu pun sbb ammar merengek nak susu kalau x mmg tdo sampai tengahari(camnelah aku nak jadik isteri solehah ni) pas susukan ammar terus siap2 mandikan ammar n kitorg ikut turn mandi sbb nanti baby sape nak jaga kan!!! mummy akan mandikan ammar dl sebelum mummy mandi sbb nanti abis basah baju..ammar dah start lasak n suka main2 air biler mandi n kalau nasib x baik..mummy siap kena kencing ammar..baik nyer ammar pancut..(^_^)

hari ni gak catat rekod sbb pertama kali papa teman gi check up ammar..selalu tu, ammar gi dgn mummy n tokma je...dalam nak cepat tu(biasalah dah ada anak ni nak kuar, persiapan utk ammar mesti lengkap) everything bawak extra...biar lebih jgn kurang..sampai je klinik dah pukul 9.15am..nampak cam x ramai sgt, maybe sbb bulan puasa..so pas timbang ammar yg x reti nak duduk diam tu ~ berat ammar dah 6.53kg..meningkat dari bulan yg sebelumnya..alhamdulillah anak mummy sihat...xde sebarang penyakit ke pa ke..pastu apalagi...gi bilik yg paling ammar x suka..ammar cam tau2 je nak kena cucuk..masuk je bilik cucuk tu terus ammar cranky n after kena cucuk kat peha ammar yg cam peha ayam KFC tu..meraunglah..tapi dua tiga raung je n terus diam pas mummy pujuk n peluk2 ammar heheheh..good boy!! anak mummy mestilah kuat macam mummy n papa tau...Ingatkan sbb dtg lambat so maybe blk lambat jgk tp to our surprised..kul 10am dah blh blk..sekejap je...yelah selalu klinik kerajaan ni servis bukan main lembab tapi arini smooth je..maybe sbb x ramai org (org KL dah blk kmpg agaknya)

Alhamdulillah..yg penting ammar sihat sejahtera n dpt bersama org2 yg dia syg yg selalu xde di sisi..these 2 weeks mummy n papa nak ganti blk masa yg kitorg tggalkan ammar tu..nak bersama ammmar je ye..muah to ammar...we love u

xoxo

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...