Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Tuesday, August 17, 2010

When English Class turn into Art Class

"English is Fun"..Yess, exactly..but as teacher we must take an effort to make our classroom interesting..Last Friday, during English class (of course la), xkan Sains plak sbb kelas Sains, cik kenanga yg ngajar (*_^)...As we know, if ngajar follow betul2 ikut syllabus yg KPT bg, mmg sangatlah boring...bukan students je boring but me also..bored 2 death!!! so after done google few website yg sgt useful... haku dgn rajinnye mengubah sket syllabus tu ikut acuan sendiri but still x menyimpang jauhlah (xde sebarang ajaran sesat yg di ajar ye)...The topic about Instructions so start dari set induction until last pengajaran, kelas ni mmg da cam kelas seni dah...Actually topic ni using sequence connectors tu...so i divided them by groups n asked them to create sthing using all d items yg dorg bawak ~ mind u a week b4 dat, i dah suh derang bwk brg2 yg berkaitan mcm manila card, marker pens, colour(any kinds) n etc...apa2 jelah yg perlu utk create apa yg dorg nak wat n after dat dorg kena present kat depan using d sequence connectors...steps by steps!!! Lets pix do d talking kay!!


Discussion ~ use english pleasee


Busy as a bee

Bersungguh2 wat keje...

Groupwork's xtvt

group ni byk guna brgn terpakai...
good effort..duit pun xbyk abesss



If kite happy n penuh semangat nak ngajar then our students pun akan rasa yg sama \\(^_^)//
Have fun teaching....






p/s- kalau xdpt jadi chekgu, xtaula apa yg haku nak jadik...nak jadik doktor, sains plak failed huhuuhu (T_T)

xoxo

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...