Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, March 29, 2010

Shopping brg2 baby..

disebabkan last week adalah hari gaji so weekend lepas on 27th march(sat) i went shopping with my hubby at sunway pyramid hehe..gi jauh sket sbb my hubby baru kuar new car(Perodua ALZA) so just nak test power kete baru hikhikhik...agak lama menunggu diz car,akhirnya last friday baru dpt merasa naik n drive diz car..supposedly we will get diz car on 10th march but as usual...salesman ni bkn blh pakai sgt kata2nya..menipu memanjang!!! if u guys planning nak amik kete perodua (any kinds) really not advisable to go to perodua cawangan ampang(opposite TESCO Ampang)-servis sgt hampeh n salesman sgt kuat kencing!! sorry 4 my language...byk benda2 free gift yg supposed dia janji nak bg tp last minute masa nak amik kete..dia ckp xde stok la..brg tggal kat umah la n etc...ciss...geram je dgr!! nasib baik benda yg besar2 dia bg such as fuel tank, steering lock n discount voucher RM350 utk pasang tinted windows(yg ni dia bg) kalau x, mmg hubby i dah mengamuk kat situ....benda2 lain cam car perfume,payung, pen n ntah apa brg2 yg len yg janji nak bg but xbg..haipp..even brg2 tu nampak cam small things jek but dia dah janji so kenalah tunaikan...kitorg xmintak pun masa 1st time g booking diz car tp that salesman yg sibuk2 janji nak bg...my hubby tried 2 call that person a day after that n tiba2 je no phone that guy tu org lain yg angkat n ckp dia xkenal pun sape salesman tu..pelikk...sblm ni sng je get through his hp..after dpt that car plak xboleh..mangkuk ayun tul...
                                                                                        
~
~
~
~
~
enough bout that..ckp pun menyakitkan hati jek..anyway kat cni nak citer pasal baby plak...i'm in my 32weeks now which means dah xlama lagi dah dis baby yg mommy n papa sgt2 menanti akan kuar..xsabar rasanya nak dukung but at d same time takut jgk heheh..mintak2 Allah permudahkan segalanya..doa2kan saya...actually brgn baby ni dah byk gak beli..rasa2 stp kali kuar mesti beli sehelai dua baju n sedar xsedar dah terbeli byk heheheheh....my mom pun ada ckp budak ni cpt membesar nanti baju dah xmuat tu yg buat i berhati2 gak la nak beli baju..i already bought lots of baju, rompers n etc..napkin pun da beli gak..n last weekend just beli towel, baby blanket, handkerchief, sarung kaki(which are so cute) n utk mommy xlupa cocoa butter stretch marks lotion LOL..ni penting ni...heheh..tinggal lagi playpen, tilam,bantal n car seat je xbeli lagi...ingat nak beli stroller but alhamdulillah rezeki baby..ada org mau sponsor...n td baru je call my mom n dia ckp my auntie baru je bg hadiah utk baby heheh..belum kuar lagi tp hadiah da dpt dah..alhamdulillah rezeki...dia bg 3 set baju from mothercare n plus a really cute hat... waweee.... sonok2...my auntie ni nak gi ikut hubby dia g oversea so takut la if xsempat jumpa nanti so dia bg present in advance...n my baby dpt jgk hadiah also from my auntie yg berjiran dgn my mom kat KL tu..dia bg pampers utk newborn satu pack tu ada 30...ok la ...alhamdulillah..like i said...belum kuar lagi tp hadiah dah dpt...rezeki baby..

I think thats all from now...ingat nak g shopping brg2 baby lagi b4 sale abis diz week..just beli brgn yg perlu jek..harap2 camtu hehehe...xnak beli baju lagi sbb hubby da bising byk sgt....hmm...diz week rasa cam nak gi IKEA je sbb tingin nak mkn daim cake kat ctu n sambil2 tu nak cari box yg cun blh letak brgn baby..like i saw on d advertisement d other day..harga pun xmahal sgt..harap2 ada lagi...till then...chiow


ps-gbr bershopping adala 7,8 keping but 2 lazy 2 download..nanti letak kat FB je...nak tgk refer my FB la ye...tp masalahnya kat FB pun x download lagi hikhikhik...apa kes...malas!!!!

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...