Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Sunday, October 11, 2009

story of my weekend

at last..i met my hubby after 1 week x jumpa hehe...rasa cam lama je...miss him so much esp time camni...actually sabtu lepas supposedly we all(me,hubby n mama) have 2 go 2 attend my relative's wedding kat sban but know what happened...kitorg kuar kind of late around kul 1pm sthing so budget dlm kul 2pm sthing sampai la kat sban sbb wedding ni finish at 4pm so sempat lagilah...kuar dari rumah everything went smoothly lagi...i mean d traffic but know wat happen...jalan jemmed giler n perjalanan yg biasa dari umah ke tol upm tu about 20mnts dah sampai but that day sejam lebih baru reach that place..at last mmg xsempatla nak g sban ni so my mum ckp sampai tol upm tu kite kuar la n blk je..sbb nak gi pun rasanye xsempat....hmm...

so actually i want 2 attend my bestfriend dr.jenny's open house mlm so sbb xsempat gi wedding tu after send my mum home(dia nak gi open house umah kwn dia) so me n hubby went 2 jenny's house..sbb dia wat mkn2 la...ingatkan dptla jumpa member sekolah dl but i guess it just me je yg attend n besides so other many faces yg aku xkenal..kawan keje jenny n etc....ramai kawan2 dtg lambat kot...so had chat wif jenny yg d last time jumpa time my nikah ceremony...n bout hour later blk sbb hubby dah bg hint2 yg dia dah letih..yelah stuck kat jammed je dah berjam...cian hubby...then cdgnye nak g beli present utk kelab staf 4 a few staf yg nak pindah n dpt baby but hubby ckp dah letih so straight home....


mlm sket around 8pm sthing we went 2 shop 4 d presents..xjauh kat jj maluri je..cdg nak g jj setiawangsa but dont know why traffic teruk sgt so gi jj maluri je dekat n x jammed...at first i thought nak mkn buah2 je but still x kenyang so hubby bought sizzling yee me(my fav) heheh...pastu baru kenyang..

then went home..mlm ni rasa ngantok plak..sfter isyak prayer straight 2 bed but hubby still watched football match dgn my siblings plus ayah...tersedar kul 2am,rasa dahaga plak n bile sampai kat living hall tgk dorg still watched football..OMG xngantuk ke..i cuit hubby,tanya x ngantok ke dia ckp x..nak abiskan bola..lantaklah...i went 2 bed sampai terlajak kul 7am..dah lewat nak solat subuh dah..subuh gajah la nampaknye...kejut hubby bgn gak dia mmg ngantuk tp bgn gak solat n then terus tdo..


after that,i felt so hungry..lately mmg cpt lapar so sblm rasa loya baik gi bfast dl...my mum mmg dah bgn n tgh menguruskan kain baju(basuh,sidai n so on)so i ckp 2 my mum why not kite g bfast@wangsamaju..kat ctu byk gerai mkn best2 pagi2 ni..so kejut my hubby n dia bgn jgk w/pon still ngantok from last nite...dia basuh muka je n we went 2 have our bfast..i ordered mi rebus(nyum2),my mum mkn kuih2 n hubby order nasi lemak plus roticanai heheh...my dad n my siblings seme xnak ikut..dorg suh tapaukan je...


after makan2...i siap sempat tapau rotijala nak mkn kat umah ahaha...skrg ni selalu lapar so just beringat je...belilah..sampai rumah,dah start lapar(mmg badan akan besar bas after diz huhu) so mkn roti jala tadi..n bersiap nak g open house plus beraya @rumah pakngah n mak ngah di banting..mkn lagi...dorg wat laksa s'wak n bihun sup..i just ate bihun sup sbb cant stand d smell of laksa s'wak..bagi sape2 yg xpernah bau....d smell it just like bau makjun or jamu tu...so time pregnant ni mmg xbley thn w/pun sebenarnya rasa sedap je...but mentality dah xtahan heheh..after that hubby nak g potong rambut plak so bwk dia g kat kedai gunting rambut yang i selalu gi time kecik2 dl n even until now pon still gi jgk sbb harga yg murah n dah lama xgi kedai pon dah upgrade dah...dah renovate n ada aircond lagi....hm...return home so mkn lagi b4 blk n salam2 seme yg ada n take leave..sayonara everyone!!! next time dtg lagi..


then..hantar hubby blk tg.karang..dlm kete dah start pening2 n terus muntah after reach kuala s'gor..xtahan dah..nasib ada plastik...maybe sbb byk mkn kot..stop kat pasar mlm tg.karang n beli apa2 yg patut untuk di makan...after that..mkn n pray n straight home 2 KL....jalan mmg jammed so reach home bout 10pm sthing huhu...so tired..n esok kena bgn awal lagi nak gi keje plak...dugaan2..sampai rumah terus iron baju nak pack all my things yg nak dibawak n terus tdo zzzzzzzz...till then everybody

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...