Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Thursday, October 8, 2009

Story of my life...

yesterday...actually we all ada wat gathering n plus mkn2 sikit kat umah meshe n dayah. Seme nak2 dara n bujang kkjns except me la yg dah x dikategori as anak dara ahaks...we collected rm10 per person bg yg nak join...so me n azah went 2 help meshe masak bihun grg..macam2 bhn main campak je..but it turned out ok la..dptla pujian even xtau la sincere ke x..but anyway thats was d part of my story..before that azah adalah ajak ke open house umah kak zaini di lui...i just said ok since rasanye xdelah jauh sgt kot umah kak zaini n we all blh blk b4 6pm n can help meshe n dayah utk preparation b4 mkn2 tu..cadangnye camtulah but know wat happened...
 ~
~
~


i thought azah tau how 2 go there n azah ingat i know d place so masing2 miong heheh...so along d journey tgh berkira2 nak gi ke x tu..we saw ina's car(one of d staff there) n terus honk her car n bg signal nak follow dia..so terus follow dia but tiba2 azah ckp tank minyak kete dia dah berkelip2 ni n xtau la sempat ke x sampai but rasa2nye sempat kot(kata azah)w/pun rasa cuak tetap ada n plus we thought dekat je Felda Lui ni..so we went along with ina tanpa stop kat d nearest petrol station serting tu(mind u: petrol station serting petronas ni jelah yg terhampir dgn Lui,tpt kitorg nak gi ni sbb kat dlm tu mmg kawasan felda je)station minyak mmg xde...rasa2 dekat 40minutes drive baru sampai n hati kitorg pon dah agak cuak la jgk..yelah...dgn tank yg berkelip2 tu n plus mmg jauh la umah kak zaini ni..i thought dkt lui barat je but it turn out sampai lui selatan la plak..mmg too far n dlm hati masing2 berkira2...sempat ke x sampai serting blk ni...dah sampai sana ingatkan nak cepat je n after that blk but sbb dah ikut rombongan cik kiah so bykla menyinggah rumah2 org gak..1st umah ina n then baru umah kak zaini..nak mintak permission blk awal sgt pun cam segan je sbb tuan rumah dah wat mkn2 n xkan xjamah nanti ckp xsudi plak so tibailah jgk utk amik hati...sedap la plak heheh..tambah sket but at d same time remind myself yg mlm ni pun nak mkn gak so kena bg ruang kat perut tu utk mlm plak heheh...drpd planning nak blk konon2 kul 5.30pm..last2 blk time maghrib gak around 7pm sthing huhu..

jln dahlah gelap n ditmabah dgn minyak yg nyawa2 ikan tu...mmg doalah...jgnlah kete mati tgh jln plak..mampus me n azah nak tolak sampai serting ni plus dgn bdn ku yg dah agak heavy ni...mmg xsesuai!!!!...agaknye..Allah listen 2 my prayer heheh..so sempatlah sampai gak w/pun agak jauh kitorg gi dgn minyak yg hampir kering tu..sampai je sserting terus g isi minyak n straight home amik ayam n sosej yg nak wat bbq that nite kat fridge azah n antar gi umah dayah n then straight home..had shower n pray n after that terus gi umah dayah utk that gathering n mkn2..fuhhh..mmg penat sgt n mkn pun byk sbb maybe baby dlm perut lapar sbb mummy dia xduk diam aritu heheh...we really enjoying that nite even ada a little accident happened which i dont want 2 share it here...last nite i sleep like a log sbb 2 tired n plus perut dah tersgt full..till then..chiow..

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...