Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Thursday, December 29, 2011

Cameronianss..

Hi all..as promised, here the pix of my family vacay last weekend...It was all fab except for err....I embarrassed to tell u diz but I was puking n dizzy on the way up there heheheh..buat malu keluarga jek..n besides, it was not entirely my fault, my hub drove like crazy n made me go dizzy *hey, it even rhyme*...I seriously had problems with simpang siur road!!! n masa nak turun blk it was my dad turn n I x muntah2 pon so I blamed my hub gaya pemanduan yg sebabkan I muntah heheh (^_*)v

I booked an apartment months ago for diz vacation at Royal Lily Apartment in Tanah Rata, just 5 minutes walking distant to pekan Tanah Rata..The owner is a malay lady Liza n she is a very nice person..x kesah pun we all check in awal  kul 10am n even boleh je check out lambat..x berkira langsung pasal masa..n the home is really cosy n nice...U guys can check out this website for more details..totally recommended!!

To make things short, we reached there at 10am n straight to maybank Tanah Rata to meet the owner, Liza..as we already had bfast earlier at R&R tapah, so we all seme rest kepenatan sampai2 je kat apartment..n me being a bit dizzy, rehat jap sblm ke pekan Tanah Rata utk sight seeing.

Ammar was so ready to hit the town

This is the ROyal Lily Apartment...sgt cosy n sesuait utk pcutian keluarga yg ala2 budget ni...kalau u guys byk duit sgt pergilah booking kat Hotel equatorial sana..

peace y'all

sesi memecahkan lemak2 kat peha huhu

cowboy yeha!!!

dah ada Starbucks kat cni tuh..

apalah makna pergi cmeron x amik gbr depan tugu kuikuikui *bukti dah sampai kat Cameron*


Ammar yg x reti duduk diam -__-"


After done the sight seeing..perut pun dah lapar, we all blk apartment la nak mkn..mama dah siap masak rendang daging, telur dadar n ikan bilis bercili garing2 n pekena lak dgn nasi panas2..pergh...cold weather make me hungry all d time grrrr..sbb tu one of d reason I hate cold place..I cepat gemuk dudk tpt camni...perut lapar je n xtvt kurang..sgtlah cepat kadar kegemukannya..gggrrrr..

Because of the bad traffic during afternoon, we all just stay at home tgk TV until ptg sket baru keluar ke Strawberry Farm and Ladang Teh...hajat di hati nak gi Pasar Mlm Brinchang but coz of the heavy traffic *kete cam x gerak2 je* terus cancel (T_T)...

 we were lucky to get this spot for tea..manusia ramai gilerrr...

the scones so delicious..I have to q to get another round of it hehehe

breathtaking view...

my fab parents


i look so pregnant damn...

Because of my family ni hantu durian *except myself* I can live without durian tq very much...so pencarian durian pun bermula..jgn xtau kat Cameron ni selain dari strawberry, durian jgk byk dijual kat tepi2 jalan ni n mostly yg jual ni org asli yg duk cni..the durian sgt sedap n murah je..

we bought RM30 only but dpt dekat 15 biji gak..mmg isi cantik2 n sedap..

Then, off we went to the strawberry farm just next to Rumah Peranginan Persekutuan...Not really musim for strawberry so xdpt la nak petik2 strawberry sendirik huhu




The farm is next to diz place..i forgot the farm name tho...-___-"

because of the heavy traffic also...hajat nak ke Brinchang xdpt then berjimba2 di pekan Tanah Rata jelah...pergi pasar mlm beli jagung bakar..yummy!!! sgt best mkn jagung bakar panas2 kat tpt sejuk..




my siblings...I sorg je terbantut pembesaran huhu

lepaking at Starbucks...coffee coffee..

Malam tuh..xgi mana2 pon..after minum2 blk umah terus..Mlm tuh, tgk TV je sambil selubung dlm selimut huhu sejuk..Like I said..cold place n me so not click together..we dont have any chemistry!!! Next year I'm sooo avoid cold place for family vacay..lets hop to some warm place shall we guys!!!

Next morning, seme bgn awal sbb sejuk kan n all of us so lazy nak mandi until get scolded by dad tehehee...

ammar was so ready...handsome anak mummy

we went to mardi after check out, we all check out early today!! And it was so long ago I was here, so I xtau pun nak masuk Mardi skrg kena byr...the last time I went there it was FOC...entarnce fee is RM3 for adults n RM1.50 for children



kat Mardi jugak ada strawberry farm sendirik...bukan musim pun so x boleh nak berlagak self pick n pay pastu mkn kat ctu gak fresh fresh huhu

seme org amik gbr kembang setaman..apsal gbr I xde huhu -___-'

here at Mardi u can get a reasonable price for all the  pokok2 bunga,kaktus,sayur2 etc etc..kiranya lebih murah dari yg jual kat luar...but me x beli apa2 pon sbb malas nak cara kat tumbuh2an kuikuikui...I am so not gardener..


ammar busy tgk apa tuh???

tgk rabbit...kat cni ada kandang menternak rabbit jgk...

ladang teh pun ada...

pendek kata, seme ada kat Mardi ni..so if korg rasa cam malas nak pergi byk tpt then Mardi je korang harus pergi untuk melengkapkan percutian di cameron highlands...kat cni ada strawberry farm,ladang teh yg sekangkang kera ni, pelbagai bunga2an n sayur2an, ada english cottage , kilang teh etc et...


sgt unik bukan??? n sgt santeek

baiklah...sampai di sini sahaja coretanku cewah....ayat xnak kalah ikut buku...wat more can I say, about this short vacation 2days 1 night, I'm planning to make diz our yearly vacation starting from now!!! semoga dimakbulkan Allah...amin...n for next year there are few places we had discuss..we'll see about it hehehe..

Oh yes, tercapai gak impian nak ke Brinchang..even it takes like the next morning huhu..we had our lunch at KFC Brinchang n randomly walking to buy s/thing as souvenirs..kat cni much cheaper than tanah rata..n perjalanan balik pun alhamdulillah selamat sampai eventho the traffic agak jammed huhu...

p/s- I ada voucher RM15 Jusco n valid until 31st Disember 2011...kena blk KL la diz Saturday after wedding my opismate..anyway, Haryaty Sua Liya if u happen to read diz 'selamat pengantin baru'...aku doakan ko bahagia sehingga hujung nyawa...amin..

xoxo



No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...