Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Tuesday, March 8, 2011

Update on Ammar

Rasa2 dah sgt lama x update pasal perkembangan Ammar..He is the main reason why I write diz blog anyway hikkss..so hari ni agaklah free jgk sbb my class ptg so skrg xde  better things to do...Pejam celik pejam celik Ammar dah nak masuk 10 months on 18th march ni..only few more months to go before my baby turn 1 year old...rasa sekejap je masa berlalu huhu..nanti, tau2 Ammar dah masuk pre school, then high school n university (insya'allah) n after that getting married n have his own children n no longer need me..his mummy (T_T)..huhu x tercapai dek akalku kalau Ammar dah x perlukan mummy lagi dlm hidupnya...harap2 Ammar akan sentiasa ingat mummy n papa walau kami berdua dah xde nanti..okay sayang...back to business..

Ammar @ 9 months old
  • merangkak dgn laju cam lipas hehehe
  • berdiri sendiri dgn eksyennyee
  • gigi dah tumbuh 4 batang (2 batang bawah n 2 batang kat atas) 
  • panjat memanjat dah semakin expert - yg ni buat mummy n papa risau sgt sbb takut jatuh huhuh
  • suka buat suara garau cam ju-on tuh huhu seram..lebih2 kalau waktu malam
  • last week ammar dah start menapak 2 , 3 steps..good boy...xlama lagi blh jalan dah
  • pantang nampak apa2 kat lantai seme nak kutip masuk mulut
  • suka ketuk2 segala benda..mangsa terbaru adalah hp papa..dah terbarai dah 
  • dah blh menari2 ikut lagu kalau mummy bukak citer hi-5 kat TV..hehehe ni kelakar sgt
  • dah pandai main bola dgn papa..kalau papa throw ball to ammar..nati ammar akan amik n throw blk kat papa...good boy!!! sgt pandai
  • still suka porridge yg mummy buat tapi lagi suka makan apa2 je yg mummy n papa mkn..dia pun sibuk nak jugak..alahai ammar..
  • dah pandai buat geram..dgn tangan n suara tuh...so cute..rasa nak kiss
  • dah pandai dengki...kalau nampak papa pegang baby lain sure merengek2 mintak dukung
  • suka naik motor..jalan2 dgn papa- jgn jadik mat rempit dah besar nanti yek!! babab kang...
  • suka senyum nampakkan gigi ammar yg 2 batang kat bawah tuh..
  • kalau nak tidur waktu malam tu mesti nak suasana aman damai n lampu mesti tutup..baru blh lena
  • dah pandai main ba ba cak dgn sape2 je yg sudi main hehehe
  • point to pintu kalau nak ajak keluar
  • diaper size L..ammar guna diaper apa2 brand pun tapi yg biasa guna petpet,drypers,huggies..3 brand ni but mummy selalu bg ammar pakai CD/cloth diaper..jimat n save the environment (^_^)
  • sgt suka kalau dpt kuar jalan2 xkiralah mana2 pun janji dpt naik kete..kalau nangis jam2 tu gak terus senyap..hmm..
  • waktu tidur dah makin berjadual..pukul 9.30pm camtu ammar dah start ngantok nak Zzzzz..tapi siang ikut suka je..kadang2 nap sgt sekejap huhu..mummy xdpt nak uruskan rumah kalau ammar xnak tdo siang
  • akan jadi ter'over' excited kalau nampak ramai bebudak2 lain kat sekitar dia..contoh kalau bawak ammar pegi playground ke or any park yg ramai bebudak main...dia pun cam nak berlarik je main sama walhal jalan pun x reti lagi - ehemm..nak adik ke ammar??? tggulah dulu ek sayang...
  
hi y'all...
 aktiviti ni memang pebret ammar - kutip mengutip pastu masuk mulut huhu (T_T)

ewah ewah..ken main eksyen berdiri lepas tangan..

tu jelah kot buat sementara waktu ni citer pasal anak kesayangan mummy n papa ni...lain kali mummy hapdet lagik citer ammar...muahhh from ammar!!!
xoxo

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...