Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Tuesday, March 29, 2011

P.E.R.E.M.P.U.A.N & H.A.N.D.B.A.G

As ladies aka perempuan..kite mmg x larik from the subject of having a handbag that we can stuff everything there..if u are a mummy then u can spot diapers + botol susu + paci + small towel etc in the handbag...kalau dl masih single mingle handbag kecik je but if u turning to mommies world then your handbag will evolve to the B.I.G one *besar punyer* as for me, I ni xkira jenama..hentam je labu..janji cantik n practical..Nak beli branded pun bukan ada $$$ so sedar diri (T_T)

practical yg disebutkan di sini adalah...beg yg besar that I can stuff with all my things..as an educator mmg pen & marker pen is a must nak kena ada selalu n tisu(if kelas xde pemadam w/board blh guna kan!!!)..so basically dlm my handbag akan ada that thing..and as mummy..kalau kuar kejap2 tu diapers n wet tissue perlulah ada n plus botol susu (letak air kosong) if dari rumah dah bagi minum susu siap2 hehehe (^_^)..beg yg kecik mmg sgt x practical..mana nak sumbat wallet lagik handphone lagik n my organizer yg besar gabak tu kan..haruslah beg yg besar kan kan....sebut pasal handbag..mmg ada byk handbag idaman kalbu tetapi pas lihat baki duit terkumpul kat bank..hasrat terus terbatal secara automatik huhu (T_T)


but if u give these option..sanggup x nak guna these handbags??? ya' ampun...

beg tenggiling...no thanx..

owh..apakah?? x sanggup den nak carry around w/pon brand LV..haram kot!!
yek..mmg x ahhh...geli betul
ni cam ala2 pakai beg sambil membela ikan emas..
huhu dah kenapa??? cam bwk ayam bertelur jek ke hulu hilir
so not practical...nak letak wallet pun x lepas ko..
ni bulu montot kuda mana dorg amik pastu buat beg huhu
ni cam dah ala2 isteri seorang mafia jek...bwk pistol ke mana2 but PRADA tuh...xde ke mak2 datin nak pakai ni??? PRADA kot..
yg ni ok sket compared to the rest w/pon zip dia kemain byk..kalau handphone berbunyik mmg tergagau2 bukak zip nak carik katne..


beg2 yg kat atas tuh seme sanggup x korg pakai pi keje?? as for me, mmg x sanggup beb except beg yg byk zip tuh huhu

xoxo

2 comments:

  1. i ske beg dadu pentagon tuh. very simple. yeah. setuju sgt ngn beg zipper tuh. leh bwk g memana~ sgt kiut. bila dah biasa gn, xdela komplikated sgt kn..

    tp kn.. i lebeh ske beg kecik yg boleh muatkan byk mende. mcm..... poket doraemon!! :)

    ReplyDelete
  2. huh poket doraemon tu bukan sejenis beg tapi sejenia poket....almaklum

    ReplyDelete

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...