Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, February 21, 2011

My wiken

woke up yesterday after dgr my baby boo ammar nangis nak susu...then dia tdo blk..me as a dutifully housewife hehehe haruslah bgn n buat apa2 yg patut n rasa cam nak prepare western breakfast utk my hubby kuikuikui *perasan omputih jap*...senang je prepare bekpes ni..easy peasy...panaskan red bean n wat scrambled eggs - masukkan (telur + cheese + tomato) n then grillkan sausages n toast bread..yummy!!!

camnilah lebih kurang bekpes tuh hehehe

After breakfast..buat2 keje umah cam isteri solehah yg lain kuikuikui *perasan*..Ammar still tidur lagi so dptlah buat keje apa2 yg patut..papa pun dpt basuh kete 'My Black Ryder' yg lama x mandi tu..nasib ada suami tlg basuh..What a hubby for rite?? hehehe...Ammar bgn then mummy mandikan n pakaikan hencem2 pastu duk melanguk tgk TV jek..mind u umah kitorg xde astro lagik huhu mmg bosan bangat...so tiba2 terkeluarlah lampu kat kepala camni

what a wonderful idea u bl**dy f**l...

Perbualan singkat kami laki bini setelah di edit huhu...
Me: B, bosanlah duk umah wiken2..lagipun cian ammar panas *ayat gunakan anak spy suami simpati*
Hubby: Alah...pastu nak buat pe lagi..tgk TV jelah..kalau nak kuar pun nak gi mana? kan semalam baru pi Tesco kat kuala sgor..nak pi lagi ke
Me: xnaklah kuala sgor lagik..dah boring..kite pi jusco bkt tinggi nak?
Hubby: uih..jauh tu..tp kalau ada org nak belanja makan..b ok jek
Me: ok la syg belanja lunch sbb arini malas masak kuikuikui..*tittle isteri soleha kena tarik blk x sbb malas masak huhu*
Hubby: ok jomlah siap2..kite pi skrg...
Me; Yeay!!! jom siapkan ammar

Mind u..dr tg.karang ke jusco bkt tinggi tu dekat 1 hour plus perjalannanya tau *kalau naik kenderaan berupa kete* kalau naik basikal mmg esok pagi baru sampai huhu..Ammar such a good boy duk je dlm carseat sampai tertidur..sng je nak bg dia duk diam2 kat carseat..umpan dia dgn biskut fevret

ammar's fevret biscuit...carrot flavour..

Sedar x sedar sampai tertdo baby ammar dgn biskut kat tgn dia..sgt comel...sampai kat jusco bkt tinggi dah dekat kul 2pm so time 4 lunch..perut pun dah berbunyi2...ni pun dlm dilema gak ni xtau nak mkn katne..at last makan kat VIVO...order pizza medium size n spicy prawn  spaghetti aglio olio..camtulah lebih kurang bunyinyer...mmg ssedap n ditambah plak dgn perut lapar...abis licin seme kitorg bedal n it costs me like RM49.95..oklah still within my budget not more than RM50 hehehe...yelah kan ai yg kena banjer hehehe..mustilah budget x mencapai tahap ratusan heheheh..kalau hubby banjer haruslah amik yg lebih mahal...pastu jejalan kat JJ..browsing je dgn niat xnak beli apa2 but end up terbeli gak toy utk ammar...murah je kot RM11.90...blh letak kat stroller buat ammar main2...dah dekt kul 5pm hubby ajak blk sbb xnak sampai umah lewat sgt...b4 blk sempat singgah beli milk tea bubble yg sgt yummeh n it costs only RM4.80 utk cup besar...mmg siyes sedap bangat

milk tea bubbles sgt sedapp..x rugi beli

nak dijadikan citer..disebabkan kecuaian probably me n hubby gak so air ni tumpah walhal kitorg baru minum sorg seteguk ada byk lagi huhuhu (T_T)..nak wat camne..xde rezeki..nak patah blk pi beli pun x sempat dah sbb dah byr parking so kena kuar within 15 minutes...mmg sedih sbb air ni sedap n xpuas minum lagik..kalau tau nak jadik camni konpem ai minum bg abis pas beli tu huhuhu...hubby pujuk ckp xpelah nanti kite dtg beli lagik *aii..bilerlah nak dtg lagik tu*...xpelah..mebi Allah tarik rezeki ni dia nak bagi rezeki lain yg lebih baik..kan..kan..kan...tolonglah ckp ye utk sedapkan hati ku ini (T_T)

xoxo

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...