Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Thursday, August 5, 2010

The Phone

Okay..today lesson class..who invaded telephone??? Don't know...nak kena rotan ni...(~_^) Alexander Graham Bell of course...

I'm surprise I still remember tokoh yg pertama sekali mencipta telefon neh..Mmg byk lagi tokoh2 n ilmuwan yg byk invaded new things tp yg ni paling sy ingat sbb without him rasanya idup saya di sini sgt busan..
~
~
~
~
~
Telephone always come in handy with diz long distant relationship of ours...Me here in godforsaken place Jempol N.9 n hubby in tg.karang selangor n my beloved son in KL with my mom huhuu nangis jap (T_T)..so without telephone mmg sgt x sesuai for us..me n hubby beli handphone semata2 senang nak call n 3G everyday..
Owh..idamanku...
Apakan daya..ni je yang mampu..alhamdulillah

dlm sehari we all call each other more than 5 times n setiap malam akan gayut lama2 (Thanx to Celcom 1 + 5) our phone bil xdelah melambung sgt..usually my bill around RM60 ++ je n same goes with my hubby..n bill my mom pun i bayar 4 that supaya senang nak tanya khabar my son n dgr dia nangis sbb dia xtau ckp lagi...rindu2...
~
~
~

Without telephone techs nowadays rasanya mesti me n hubby akan berhubung dgn surat or better still guna burung merpati LOL...Skrg ni pun handphone da makin canggih2..mcm2 applications ada but for me.. alhamdulillah..dah ada 3G pun dah syukur sbb bolehla call each other n menengok muka each other utk melepaskan rindu dendam hukhukhuk....mmg sgt susah to maintain diz long distant relationship neh..we must have trust, xperlu kot nak jealous melampau tahap gaban n if we all 2gether i will make sure we have d quality time..quality is more important than quantity rite? byk lagi la yg kite kena sacrifice..sbb tu my hobbies now chatting with my friends from upm yg senasib dgn haku ni...ada kes yg lebih sedih pun ada..saya bersyukur jgk..at least, walau macam mana yg berlaku pun we will make sure akan jumpa each other on weekends..ada kes yg jumpa hubby time cuti sekolah je sbb ngajar kat sabah huhuu..

kalau aku la dah lama masuk wad sakit jiwa sbb stress melampau tahap gaban..saya ni bukanlah seorang yang tabah sgt..i'm so weak n fragile..if dulu..motto idupku adalah words cannot hurt me but now if somebody said sthing yg menyakitkan hati..i definitely cries...people tend to be so mean sometimes..why??..
 ~
~
~
~
ok la dah byk crap yg saya ckp nkesimpulannya..thanx to telephone techs nowadays..saya boleh berhubung dgn org2 yg saya syg everyday..

Sekian
xoxo

2 comments:

  1. waaahhhh....
    hp awk kiranya lebih canggih dr sy. hak3.sy lagi klasik dr awk. hp cuma guna utk call n sms n set alarm. wahahaha tuh pun sokmo kantoi nak bangun awl2. adoiii... ( munkin kna beli hp canggih juga utk set alarm dan bangun awl) kuikui

    sy paling tak suka hubungan jarak jauh.dan sy sgt kagum ngan awk :-)

    ReplyDelete
  2. toksah kagum dgn saya ni..saya terpaksa je buat2 suka..mmg susah hubungan jarak jauh ni..hanya yg tabah je akan berjaya!!! (talking 2 myself) yg pntg komitmen n kesetiaan..xde dua ni..mmgla xkan bertahan lama..tu je kot yg sy pegang selama ni..

    ReplyDelete

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...