Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, March 1, 2010

KENAPA STUDENT SKRG SGT KURANG AJAR

Hari ni aku mmg sgt panas atau org utara kata hangat ati ni(ye ke org utara ckp camni..lantaklah) tp yesss i'm so mad i can eat some body alive...dgn title spt di atas pun,i guess u guys out there dah tau isi hati saya skrg ni...how could him? acted like that in front of the class n much worse infront of my face..mmg sgt2 kurang ajar n sy rasa xboleh nak maafkan budak ni...

first of all...last week i dah bg each of u dlm class tu oral test 1 form n yg ajaibnye..dia kata dia xdpt...mustahil xdpt sbb org lain ada that particular form..dgn muka xpuas hatinye tu dia ckp 'sy mmg xdpt' n bile I da tanya everybody yg len seme dpt..tu yg ajaib tu....of course la maybe u yg misplaced kat mana2 kan...n I print kertas baru bg u form tu n I ckp kenalah deduct 1 mark because to teach u and  d rest of d class jgn sambil lewa buat kerja I bg...dahlah assignment pun xhantar lagi...

Okey..wat next...dgn muka xpuas hatinya la gi tu I ckp la I bg masa 5minit n dia blh dgt dpn n buat that oral test( this is pairwork activity) n dia kena buat dgn one of his friend..so after 5minutes I called them again infront n do the  oral test!!! guess what..kertas yg I baru je bg td..hilang lagi!!! kalau u oolls berada di tpt kejadian wat u will do? Of course I marah kan.....(sape2 pun akan marah)n guess what after that dgn muka selamba badak+tenuk dia tu dia amik brg2 dia n ckp 2 everybody yg dia dah xde mood nak buat oral test tu n just leave d class...Just like that....without saying sorry or even good bye!!! so apa yg u blh kata dgn student yg macam ni???...To me this boy mmg kurang ajar n didikan..kalau dgn I ni lecturer dia....dia berani buat!! I rasa dgn mak bapak dia pun sepuluh kali ganda dia berani buat..

I know it is sin nak doakan my stdnt failed but I'm sure going to fail him n I hope sgt dia berhenti je belajar..xpayah susahkan mak bapak n lecturer2 kat sini nak ajar budak yg xde manner langsung tu...sepanjang I mengajar, I xpernah lagi jumpa stdnt yg sgt kurang ajar macam dia tu...adalah before this but dis is d worse!!! sometimes I rasa not worth it je ngajar bebudak camni yg mmg xnak blajar pun

Selalu pun I noticed dlm kelas, dia suka sgt menjawab..bukan jwb my soalan(mind u) but suka ckp merapu2 tp bila jeling sikit dia diam dgn buat muka seposennya tu....arghh....tensionnyee dpt stdnt camni..xkan mak bapak dia xpernah ajar...melawan seorg guru tiu sama gak spt melawan parents u sendiri...masa I belajar dulu xpernah pun melawan my teachers mcm ni..if xpuas hati pun keep 2 myself je..takut!!! n sll ingat pesanan my mom yg kite ni kenalah hormat guru2 spt ibubapa sendiri..apalah kesalahan saya di masa lampau yg Allah duga sy dgn kejadian ini.....

Really hope dis boy akan insaf before it is 2 late 2 say sorry...s/times bebudak ni rasa dia je yg betul n org len x..saya pun pernah lalui fasa ni tp sy xpernah berkelakuan sedemikian..harap maklum!! semoga Allah kuatkan semangat saya ni untuk teruskan perjuangan saya di arena pendidikan...Amin

2 comments:

  1. owhh sy pernah dgr cite nih.kak jah masuk klas shim marah utk jumpa budak tuh.sbb krg ajar ngan pensyarah. nasib baik sy tak ajar klas nih.hehe. mmglah,klu sy pun sy akan hangin.hohoho..abaikan je lah yana.budak2 kolej nih manja sgt.tuh yg jd mcm tuh.
    klu sy ajar klas budak nih..mau pengsan agaknya.sy kan lembut hati.wahahahaa

    ReplyDelete
  2. sy lagi hangin ni sbb si budak tu xdtg pun nak mintak maaf pada saya n diz week dia ponteng kelas lagi..entahlah...saya dah malas nak ckp apa2 dah...saya dah xpedulik dia nak belajar ke x...sukahati la nak wat apa pun

    ReplyDelete

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...