Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, January 11, 2010

JADUAL PEMBAYARAN GAJI KAKITANGAN AWAM TAHUN 2010

Hehe...mesti seme tertanya2..kenapa saya pilih tajuk ni sebagai POST...saje je sebenarnyee...n I know that lots of goverment staff out there yg  rakus  xsabar untuk terima gaji diz month sbb gaji bulan lepas da abis bersopeng n cuti2 malaysia..yelah kan cuti sekolah..nak bwk anak g jejalan la n beli brg2 sekolah anak la apala(bg yg dah kawen n beranak pinak) but bg yg bujang trang tang2 mustilah disalurkan ke perkara2 yg berpekdah mahupon x berpekdah yg len..betul x?

ntuk kakitangan dan pejawat awam... lum apa-apa saya dah pamer Jadual Pembayaran Gaji Tahun 2010. Tak pe lah kan boleh jugak digunapakai untuk berbelanja lebih berhemah. Betul ke leh berbelanja berhemah ni?Hmmm..tepuk dada tanya la selera..



Bercerita pasal gaji tentu ada yang tertanya-tanya kenapa kakitangan/pejawat awam ni gaji dibayar begini rupa, saya sendiri pun tak tau kenapa but I think sebenarnya memudahkan bagi pejawat awam untuk mengatur perbelanjaan. Kalau kerja swasta tentunya nasib-nasib la yer pasal pembayaran gaji ni.. Ada syarikat yang mempunyai tarikh jadual pembayaran dan selalunya pada 30th tiap bulan. Tapi kalau nasib tak baik kena syarikat yang tak de semua perancangan ni.. ada harapan la gaji maybe tak berbayar pun bulan tuh...ciss...apalagi berlambak lagi kerja kat luar sana..hang pi la cari nooo...



Sumber: Pekeliling Jabatan Akauntan Negara Malaysia Bil 6/2009



2 comments:

  1. hahaha..sebut pasal gaji mmg semua org tgu duit bulan nie..tp belum ape2 dah pk hutang yg banyak..huhuhu

    ReplyDelete
  2. tau xpe...lebih2 bln 3 ni gaji lambat la plak sbb bulan 2 nyer gaji terover awal...help!!! kering ni

    ReplyDelete

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...