Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, January 24, 2011

Satu hijrah

Almost one week here at my new workplace..sabak bernam tercinta haha..... still adapting to d new environment...suasana yg sgtlah different compared to tpt keje lama..berbeza drpd struktur bangunan *tiba2 pandai architecture plak* manusia2 penguni di sini, d management and all..currently i'm staying in sekinchan..about 30 minutes drive jgk dari umah ke tpt keje fuhh..sll di jempol..5minit dah sampai so kat cni kena bgn seawal 6 pagi kalau x mmg lewat ke tpt keje la jawabnyee huhuu..so far still rekod bersih lagi *bangganyee* n dah bgn awal so sempat buat bekpes utk hubby terchentaa..bekpes simple2 je....xdelah wat nasi lemak ke apa but simple2 dishes such as roti telur, grg nuget/cekodok or wat nasi goreng (sayang plak nasi semalam tu dibuang so simpan elok2 dlm fridge n pagi tu lebur je jadi nasi grg)...kenyang encik suami...persekitaran umah ok la..jiran2 baik n babysitter ammar pun tggal selang dua dari umah sewa kat cni...umah sewa ni ok la luas untuk kami sekeluarga..just rumah lama kan so s/times mengeluarakan bunyi yg sgt creepy huhuu...ada lubang tpt laluan angin so if angin kuat akan berbunyi yg sgt creepy w/pon xde apa2 sebenarnya..biasalah umah lama..wiring pun lama, kadang2 rasa takut plak nak tekan sius hahaha..mmg style lama nyer suis...umah ni just ok ok la untuk apa yg kami bayar sebulan..rm200/per month..wat u expect rite???

planning nak pindah ke sg.besar tgh tahun ni but we'll see about it..*fikir nak pindah je dah penat huhuu (T_T)*...kotak2 pindah aritu pun blm susun sepenuhnya lagik...ada satu bilik khas utk kotak2 brg je..mmg byk..xtaula dtg dari mana n ditambah dgn hadiah2 kawin dl..ada yg elok je terletak dlm kotak lagi..pingggan mangkuk mmg akan di banned la drpd beli utk beberapa tahun akan dtg ni..byk sgt...brg2 elektrik yg org bagi time kawen dl mmg sgt bergunalah...tq kepada sape2 yg bg dl..dari sebesar2 oven sampai sekecil2 toaster tu..alhamdulillah xpayah beli...rutin stp hari skrg ni totally changed 360'...kalau dulu blk keje, kalau rasa malas nak blk awal, so lepak2 kolej dulu main internet or buat keje2 terbengkalai but skrg ni blk keje je terus zass blk umah n mlm fikir nak masak apa utk en.suami plak...kalau dulu xde sape pun yg menanti di umah but skrg dah ada 2 org buah hati menanti di pintu umah...sgt seronok n bahagia...

cuma di tpt keje i have to work xtra harder to adapt to it...till now still xdpt adapt lagik...maybe sbb blm jumpa kawan2 yg memahami jiwa..kt cni seme lecturers diletakkan dlm satu bilik besar n seme duduk by unit so maknanya sy duduk sekalik dgn kawan2 di unit pengajian am...luas pemandanganku but tulah..xde geng sebaya lagik yg dpt dikesan untuk berborak2 ke apa ke...org2 di upa ni ramai yg pendiam mebi ramai sgt ustazah kot heheh n ada yg byk mulut pun adik2 je so tune nak borak tuh xde sgt..yelah sy xtau nak borak apa..xkan nak borak pasal anak kot sbb dorg kawen pun blm lagik heehee..n gosip2 kat cni mmg xpernah dgr lagik..mebi dorg gosip x ajak sy hahaha..mmg agak lain berbanding tpt lama...my hubby said, amik masa la nak adjust kat tpt baru lagi2 kalau xde kawan2...entahlah...semoga sy akan berjumpa kawan2 sebaik mereka yg sy rindui di sana *u know who u are* i miss u so much babes...rindu nak borak2, gelak kuat2 n xde control2..kat cni mmg x blh la nak tunjuk belang lagik...not yet..kang org terkejut plak huhuhu

mmg byk yang kite kena muhasabah diri pas buat penghijrahan ni...mungkin sy kena jadi spt mereka...bekerja dgn tekun n rajin spt semut..insya'allah...saya cuma berharap sy akan diberi rasa gembira dan semangat utk meneruskan kerja di sini or better still sy further study n cuti belajar je..insya'allah sy mmg ke arah itu...smg Allah memberikan kekuatan untuk sy di sini...amin

doa2kan saya...

xoxo

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...