Pages

Lilypie Third Birthday tickers Notes:

Monday, October 18, 2010

Mary Jane

*sepatutnya post ni dah kuar last wik tapi terbengkalai je kat inbox tu huhu..hari ni mummy abiskan ayat2 tergantung itu cewahh*

Saya ada kawan nama Mary Jane*bukan nama sebenar*. Dia ni baru kawen..masih ada bau2 pengantin baru gitu...Dia adalah sahabat baik saya, kira cam bff la. Sape yg xtau bff tu apa pi bunuh diri (T_T)..bff adalah best friend forever ye puan2 sekalian...saya sgt suker kawan dgn beliau kerana beliau ni bukan shj cantik luaran tetapi cantik di dalam jugak...maksud cantik di dalam itu bukanlah sy penah tgk apa ada kat dlm bajunye ye..itu sgt meloyakan tekak tetapi maksud di sini adalah perangainya yg sopan santun n baik hati itu...(^_^)

Biasalah, dugaan selepas kawen ni mmg maha hebatnya. Boleh tanya mak bapak masing2 kalau x percaya. Sebelum kawen dugaan nak pi uruskan majlis nikah n wedding reception tapi pas kawen..fuhh...mmg byk!! tgk contoh saya je dah cukup ye kawan2 sekalian. Dah lebih setahun kawen n dah beranak pun seorang bayi yg comel *hugsss ammar* tetapi masih duk berjauhan huhuu (T_T) tetapi sekarang ni bukanlah nak citer pasal saya tetapi kawan saya Mary Jane.

Mary Jane spt pasangan2 di luar sana yg baru berkahwin jgk, x lepas dgn dugaan2 yg diturunkan Allah kepada beliau. Last wik mencatat duka yg mendalam kepada beliau n hubby sbb rumah yg baru didiami setelah kawen telah dirompak penjenayah ala2 cinderella versi chaparella...sebab apa versi cinderella kerana perompak tersebut telah meninggalkan selipar jepunnya di luar pintu..cam ala2 cinderella yg tertinggal kasut kacanya....tetapi haraga selipar jepiun tu xde market value langsung, kalau kasut emas boleh gak mary jane jual..hampes tul perompak tu, kalau nak tertinggal pun, tggalkanlah emas ke atau benda2 yg ada market value...dasar perompak kampung...*ptui*...

nasib baik juga Mary Jane n hubbynya x dicederakan penjenayah tersebut..harta boleh dicari, nyawa kite tiada galang gantinya...mary jane..diharap tabah menghadapi dugaan ini...Mungkin inilah yg org ckp dugaan selepas berkahwin..mana tau Allah tarik rezeki dr segi material tp akan anugerahkan awak rezeki berbentuk seorg bayi yg comel hehehe...*hugs*...

xoxo

No comments:

Post a Comment

ReeNaJoe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...